lundi 3 mars 2014



بسم الله الرحمان الرحيم
كفتة الأرز علي الطريقة المصرية
المكونات:

1 كيلو لحمة حمراء (مفروم ناعم) + 1/2 كيلو أرز( او كيلو ارز بحيث يزيد العدد )+ 2 بصله كبيره+ 5 فصوص ثوم +ربطة شبت +ربطة بقدونس +كسبره خضراء (حوالي ربطتين)+ ملح+ فلفل + زعتر + شطه+ قرفه +بهار +كمون +كسبره ناشفه
الطريقه:

- نغسل الارز جيدا ونتركه بالماء ينقع لمدة نصف ساعه ثم نصفيه كويس ونتركه حتي يجف تماما ثم نطحنه بالمطحنه لحد ما يكون بودره .




- ونخلط بودره الارز مع اللحمه والبصل والكسبره الخضراء والبقدونس والشبت وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.




- وبعد ذلك ندهن ايدينا زيت خفيف وتُشكل أصابع الكفته.




- ونقلي الكفته في الزيت ونتركها تبرد تماما .




- من الممكن إستخدام نصف الكمية وحفظ الباقي بكيس نايلون في الفريزر.
طريقه تحضير الصلصه:

- نشوح فصوص ثوم مفروم في 4ملاعق زيت ومعاهم ورقتين لوري، حتي يصفر الثوم قليلا.




- ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل وكمون .




- وعندما تتسبك الطماطم نضيف بطاطس مكعبات.




- ثم نضيف الكفته ونتركهم حتي يتم نضج البطاطس وتتشرب من الصلصة مع الكفتة (من 10- 15 دقيقة).




- من المستحب تقديم أرز بالشعريه وسلطه خضراء، وبالهنا والشفا.

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire